tisdag 16 mars 2010

13 Mars; Salt Whistle Bay – Karibisk rom och de fladdermössens matvanor.



Fantastisk vind!Mest hittills! 10 m/s och rätt i näsan men ljum och ljuv som en smekning på en kärleksbädd, som min huspoet en gång uttryckte sig. Tänk, här är det till och med roligt att pinkryssa mot sjön. Målet för dagen var Salt Whistle Bay, Maeyreu.

Vi kom fram någon timme innan solen gick ner, precis lagom för att just hinna in till stranden och se solen försvinna ner i havet. För att fira vår ankomst till första paradisviken med vit korallsand, palmer och pelikaner provade vi vår nyinköpta Martiniquerom. Generösa som vi är valde vi att istället för att dricka upp den tacka Neptun för finseglingen genom att ge drickat till honom. Magnus hade en rom från Antigua som var mer lämpad för våra inte lika bistra smakpreferenser.

Apropå smakpreferenser. Vi har lärt oss en del om karibiska fladdermöss. Den där frukten vi berättade om häromdagen, den var det inte bara Robert som var galen i. Just efter att vi avslutat vår kvällsvard bestående av färsk karibisk frukt och te, och just satt där med vår rom och cola fladdrade det till inne i ruffen. Hmm, en fladdermus? Japp. Rätt in i ruffen flög den och snokade runt bland hyllorna. Ja, det var väl inte så farligt tänkte vi, den försvinner väl.

- Men vänta, är det mer än en? Plötsligt var de två, tre, fyra samtidigt därinne. Då inser vi att det är den där gröna, taggiga frukten de ville åt. Fort ut med resterna på däck. Ganska snart hade vi ett par fladdermusfamiljer som fladdrade över soppåsen. Det hela slutade med att vi fick lägga påsen i jollen för att hålla dem på respektabelt avstånd.


Imorgon skall vi gå till Tobago Cays.

Matildas besättning genom Urban.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar