torsdag 18 mars 2010

15.3 Babianrumpa och infanterield



Sista dagen på Tobago Cays besökte vi några riktigt fina öar, sådana som man ser i broschyrer hemma i kalla norden. De flesta öar tog vi jollen för att ta oss i land men några öar simmande jag, Robert, till. Riktigt spännande att landstiga på en ny ö genom att simma till den, det är inte alltför många gånger i sitt liv som man besöker nya öar genom att simma till dem.

Visst är det härligt med klart och varmt vatten bara 1 meter från en hela tiden men det ställer även till en hel del problem. Infanterielden och babianrumpan börjar göra sig påmind. Speciellt eftersom man ofta går runt i våta och salta kläder dagarna i enda. Sötvatten är en lyx som man inte har har mycket här nere. 1 gallon kostar 1 karibisk dollar vilket blir ca 50 öre per liter. Kanske inte så dyrt men vi har bara plats för lite över 100 liter färsk vatten.
Efter att vi lämnat Tobago Cays (vilket för övrigt är ett riktigt konstigt namn eftersom det inte något att göra med Trinidad och Tobago att göra) ankrade vi i en vik på ön Canouan. Fanns inget speciellt att se där men de hade den hittills bästa trådlösa internet på resan. Jag kunde sitta i sittbrunnen och surfa på min Iphone,vilken lyx!


Nästa dag hade fin fin segling till Bequia. På väg in i hamn testade jag hänga efter båten i en tamp för att se om man kunde uträtta sina behov på detta sätt istället för att sitta i en het trång toalett som åker fram och tillbaka när man seglar som hårdast. Jag kan för övrigt berätta att det inte är någon lätt och rolig uppgift att gå på toa här på båten, framför allt om man är lång som jag. Toaletten är inte större än att jag precis ryms in och kan stänga dörren. Väl inne gäller det få ner sina våta och saltiga byxor och förrätta sitt tarv i bastuvärme. Detta är en stor anledning till att vi alla går om kring i bara kalsongerna här på båten. Även Sanna har kapitulerat och går numera även hon runt i bara kalsongerna här på båten. Kalsonger, t-shirt och shorts är de enda klädesplagg som behövs nere i Karibien.



Matildas besättning genom Robert

6 kommentarer:

  1. men shit, hemma är det 6 minus och vi kan inte gå i fillingar, här gäller det att ha dunjacka!!!!

    SvaraRadera
  2. Hej Hej, vi följer er resa i spänd förväntan på nästa inlägg. Erik, Katarina, Disa och Konrad.

    SvaraRadera
  3. Här i kalla snöiga Sverige har vi också babianrumpor men det beror på att vi sitter och firar 30-årskalas på så heta bastulavar :) Så ingen anledning till att åka jorden runt bara för den sakens skull.

    SvaraRadera
  4. hey Urban - i don't understand a single word the others write in their comments, but I think I agree: Looks to good to be true! ;-)
    Scotty, beam me up (please!!!)

    SvaraRadera
  5. This was Wolf from Berlin envying you!

    SvaraRadera
  6. Akta "metmasken" när du agnar för hajarna där bakom båten, Robert. ;)
    /Jörgen

    SvaraRadera